I betalt samarbete med Allakando

Bli studiecoach och hjälp elever i Umeå med läxhjälp

Du har nu en stor chans att göra skillnad i någon annans liv som studiecoach. Då får du möjligheten att hjälpa en eller flera elever med läxhjälp. Det är allt fler studenter som väljer att hjälpa till som studiecoacher hos läxhjälpsföretaget Allakando. Läxhjälp är en sysselsättning som passar perfekt när man är student. Här kan du kan läsa mer om Allakando läxhjälp och hur du ansöker!

Du ger läxhjälp i ditt ämnesområde 

När du söker till att bli studiecoach inom läxhjälp så kommer du kunna berätta om vilket eller vilka ämnen du har bäst kunskaper inom. Du kommer sedan få chansen att undervisa andra elever i dessa områdena. Allakando erbjuder studiehjälp till elever i alla ämnen och för alla åldrar. Så man kan hjälpa elever som går i grundskolan, gymnasiet, universitet och högskola. Är du duktig på matematik och skulle vilja hjälpa till som mattelärare så kan du vända dig till systerorganisationen SmartStudies läxhjälp som fokuserar på att ge just mattehjälp. 

Läxhjälp – en sysselsättning som gynnar din karriär

Som studiecoach får du med dig flera färdigheter som du själv kommer ha nytta av framöver. Exempelvis så är studietekniken något som inte bara är användbart att kunna under sin studieperiod, utan det är lika applicerbart på ens kommande arbetsroller. Som studiecoach får du med dig värdefulla och attraktiva färdigheter som ledaregenskaper, kommunikationsförmågor och pedagogik, vilka med fördel kan läggas till på ditt CV.  

Är du inte intresserad av att ge läxhjälp i Umeå finns det ett annat alternativ som kan passa dig och som ger konkurrenskraftiga erfarenheter och färdigheter. Som nanny hos barnpassningsorganisationen myNanny får du lära dig att bli ansvarstagande samt återigen utveckla dina kommunikationsförmågor. 

Att ge läxhjälp som studiecoach innebär flexibla tider

Att hjälpa till som läxhjälp är väldigt flexibelt så det brukar fungera utmärkt med ens schema som student. Du bestämmer själv hur ofta du kan hjälpa till som studiecoach. Det finns elever som behöver hjälp exempelvis en gång i veckan, eller två. Andra kanske vill ha hjälp varannan vecka. När vi matchar dig med en elev så kommer det att göras baserat på när du känner att du kan. Du och din elev bestämmer sedan inför varje lektion om det är under  förmiddag, lunchtid eller eftermiddag som passar bäst. 

Mer om Allakando läxhjälp

Läxhjälpsföretaget grundades 2007 av Fredrik Fridlund. Idén till Allakando växte fram under Fredriks gymnasietid där han själv med ihärdighet, motivation och hårt arbete lyckades få toppbetyg i skolan. Han började att undervisa sina vänner i matte och kort därefter började klassrummet fyllas med fler elever som ville ha hans hjälp.

Nu är företaget ett av de största i branschen och beräknas hjälpa ca 26 000 elever varje år med att förbättra sina studieresultat, inte bara läxhjälp i Stockholm utan i hela Sverige. Förutom att vi ger läxhjälp i alla skolämnen så ger vi även ut en onlinekurs för högskoleprovet. Är det så att du har bemästrat provet och är sugen på att lära andra hur man ska tänka kring det så kan du nämna detta i din ansökan. Då har du chans att hjälpa till som studiecoach i den kursen.

Är du  eller dina kompisar intresserade av att få information eller snabba tips om exempelvis studietekniker kan ni alltid besöka denna sida för läxhjälp, som erbjuder tips och råd.